Nitro-Babe

Musiikki Suomessa

Guns N’ Roses

December 22nd, 2016 by Liam Nicolas

guns-n-roses-music-rock_128029286Vuonna 1985 perustettiin Los Angelesissa hard rock -bändi, joka tunnettiin nimellä Guns N’ Roses. Vaikka bändin kokoonpano on vuosikymmenten saatossa muuttunut, on mukana aina ollut yhtyeen keulahahmo, kiltissään rokkaava Axl Rose.

Yksi maailman suosituimmista bändeistä

Yli kolme vuosikymmentä ahkeraa musiikin tekemistä ja konsertointia on taannut bändin aseman yhtenä parhaiten levyjä myynneistä bändeistä. Guns N’ Rosesin arvioidaan myyneen yli 100 miljoonaa albumia tähän päivään mennessä.Parhaillaan bändi kiertää maailmaa Not In This Lifetime -kiertueellaan. Se on juuri julkaissut myös vuoden 2017 konserttikaupunkinsa verkkosivuillaan.

Musiikillinen merkitys

80-luvulla hittilistojen kärkipäässä pyörivät erilaisten glam metal- ja dance-bändien kappaleet. Myös new wave -musiikki sliipatuissa puvuissa esiintyvine artisteineen oli suosiossa, puhumattakaan pehmeääkin pehmeämmästä smooth jazzista. Tähän musiikilliseen maisemaan saapui Guns N’ Roses, joka vaikuttavalla hard rockillaan tarjosi toisenlaisen vaihtoehdon kyseisestä genrestä kiinnostuneille.Tämä tinkimätön oman linjan vetäminen on mm. poikinut paljon bändin musiikkia palvovia faneja ja pääsyn legendaariseen Rock & Roll Hall Of Fameen. Bändin faneilla on mahdollisuus ostaa jäsenyys Nightrain-klubiin, joka löytyy bändin verkkosivuilta. Jäsenyys takaa muun muassa etuostomahdollisuuden bändin konserttilippuihin, pääsyn suljetuille fanifoorumeille ja -blogeihin sekä osallistumisen suljettuihin, vain jäsenille tarkoitettuihin kilpailuihin.

Bändin inspiroimia tuotteita

Guns N’ Roses -tuotteita on saatavilla lukuisia erilaisia. Itsensä voi esimerkiksi pukea päästä varpaisiin yhtyeen logoilla varustetuilla vaatteilla ja asusteilla, oli sitten vauva, vaari tai aikuinen nainen. Bändi on myös inspiroinut kasinopelimaailmaa, sillä pelistudio NetEntin Rocks-slottipelisarjaan kuuluu myös bändin kunniaksi tehty videoslottipeli. Se onkin saavuttanut suuren suosion.

Videoslottipeli

Guns N’ Roses on viiden kiekon ja 20 voittolinjan slottipeli, jonka taustalla soivat bändin suurimmat hitit, kuten Welcome to the Jungle ja Sweet Child O’ Mine. Musiikin voi itse valita viiden biisin joukosta, vasemman laidan set list -kohdasta. Pelin kiekoilla pyörivät Axl Rose, Slash, värikäs Guns N’ Roses -symboli sekä erilaisia kitaran plektroja.Pelin wild-merkki on Guns N’ Roses -symboli. Se on myös laajeneva wild. Erikoisuutena ovat myös sattumanvaraisesti käynnistyvät peruspelin erikoistoiminnot sekä useat bonusominaisuudet.