Nitro-Babe

Musiikki Suomessa

Misfits

July 7th, 2015 by Liam Nicolas

Misfits-yhtye perustettiin vuonna 1977 New Jerseyssä. Laulaja ja lauluntekijä Glenn Danzig ja basisti Jerry Only (oikealta nimeltään Jerry Caiafa) ovat bändin pitkäaikaisemmat jäsenet, jonka lisäksi siinä on soittanut useita eri rumpaleita ja kitaristeja. Tyylillisesti Misfitsin musiikki on punkia, johon on yhdistetty visuaalisia ja tyylillisiä elementtejä kauhuelokuvista. Bändi oli tauolla vuodesta 1983 vuoteen 1995, mutta on sen jälkeen levyttänyt muutamia levyjä. Myöhempien kokoonpanojen musiikki on ollut aiempaa metallisävytteisempää.

Yhtyeen alkuvaiheet

Misfits päätyi ensimmäistä kertaa levyttämään, kun Mercury Records halusi ottaa heidän levymerkkinsä Blank Recordsin käyttöönsä ja tarjosi korvaukseksi studioaikaa. Nämä kappaleet julkaistiin kuitenkin vasta vuonna 1997 levyllä Static Age. Bändi keikkaili ahkerasti, ja ulkoiseen tyyliin ja musiikkiin tuli mukaan enemmän vaikutteita B-luokan kauhuelokuvista. Osa muusikoista ei pitänyt tästä ja yhtyeen kokoonpanossa tapahtui muutoksia. Misfitsin ensimmäinen albumi Walk Among Us julkaistiin vuonna 1982. Toinen levy ilmestyi vuotta myöhemmin, mutta pian tämän jälkeen yhtye hajosi.

Tauon jälkeen

Yhtyeen underground-maine alkoi kasvaa tauon aikana, ja muusikkojen menestys soolourillaan lisäsi kiinnostusta Misfitsin tuotantoon. Yhtyeen jäsenet kiistelivät tekijänoikeuspalkkioista ja oikeudesta käyttää yhtyeen nimeä ja logoa, ja kun tämä ratkaistiin, Only ja Doyle päättivät jatkaa bändin toimintaa. Uuden laulajan kanssa tehty albumi American Psycho julkaistiin vuonna 1997. Kokoonpanot ovat tämänkin jälkeen vaihtuneet, Jerry Onlyn ollessa ainoa alkuperäisjäsen.