Nitro-Babe

Musiikki Suomessa

HIM

July 12th, 2015 by Liam Nicolas

Yksi suomalaisen rockin suurimmista nimistä on HIM. His Infernal Majesty -niminen bändi perustettiin vuonna 1991 Helsingissä. Tuolloisista jäsenistä edelleen mukana ovat laulaja Ville Valo sekä basisti Mikko Paananen. Vuosien aikana HIM:in rivistössä on tapahtunut useita vaihdoksia. HIM:in musiikki on tyyliltään hard rockia, metallia ja goottirockia, mutta pitkän uran aikana tyylissä on ehtinyt tapahtua muutoksia. Yhtye myi Yhdysvalloissa kultaa albumillaan Dark Light ja on ensimmäinen suomalainen bändi, joka on tähän yltänyt.

Uran alku

Vuosina 1995-1997 HIM soitti esimerkiksi Kauko Röyhkän lämmittelijänä. Bändin cover-versio Chris Isaakin kappaleesta Wicked Game kiinnitti levy-yhtiöiden huomion ja HIM:in ensimmäinen albumi Greatest Loevsongs Vol. 666 julkaistiin vuonna 1997. Yhtyeen toinen levy Razorblade Romance oli menestys Suomessa ja Euroopassa. Albumilla oli useita hittejä kuten Join Me (in Death) ja Right Here in My Arms.

Kansainvälinen suosio

HIM teki yhteistyötä suuria ulkomaisia rock-legendoja tuottaneiden ammattilaisten kanssa, ja levyjen julkaisuun osallistuivat monet kansainväliset tekijät, mikä ei miellyttänyt yhtyettä. Vuoden 2003 Love Metal -albumin jälkeen levy-yhtiö vaihtui BMG:stä Sire Recordsiin ja Dark Light äänitettiin jälleen Suomessa. Levy nousi Billboardin albumilistan sijalle 18 ja single Wings of a Butterfly sekä Saksan että Britannian single-listoille. Vuonna 2007 HIM esiintyi useassa maassa Metallican lämmittelijänä. Viimeisin albumi Tears on Tape on vuodelta 2013.