Nitro-Babe

Musiikki Suomessa

Negative

July 11th, 2015 by Liam Nicolas

Negative perustettiin Tampereella vuonna 1997. Sen nykyisestä viidestä jäsenestä kaksi ovat alkuperäisestä kokoonpanosta: laulaja Jonne Aaron ja rumpali Jay Slammer. Negative soittaa tunteellista ja melodista rockia. Bändi ehti soittaa yhdessä 6 vuotta ennen kuin ensimmäinen levy, War of Love, julkaistiin vuonna 2003. Levy myi kultaa ja yhtye kiersi Suomen konserttilavoja ja festivaaleja ahkerasti. Toinen levy Sweet & Deceitful julkaistiin seuraavana vuonna.

Myöhemmät vaiheet

Negative jatkoi tasaista tahtia: kolmas albumi Anorectic julkaistiin vuonna 2006, seuraava levy Karma Killer kahden vuoden päästä. Tuolloin yhtye erotti kitaristinsa Sir Christuksen. Erottamisen syyksi ilmoitettiin erilleen kasvaminen. Uutta kitaristia kokeiltiin kesän ajan, mutta yhteistyötä ei jatkettu. Negative vaihtoi levy-yhtiötä isompaan Warneriin. Viidennen albuminsa nimeltä Neon yhtye äänitti Los Angelesissa ja se julkaistiin vuonna 2010. Tämän jälkeen seurasi vielä uusi kitaristinvaihdos, minkä jälkeen bändi vetäytyikin pian levytystauolle.

Menestynyt sooloura

Bändin laulaja Jonne Aaron alkoi kirjoittaa suomenkielisiä kappaleita ensin muille artisteille ja myöhemmin itselleen. Hän osallistui suosittuun Vain elämää -ohjelmaan vuonna 2012 ja onkin soolourallaan vähintään yhtä tunnettu kuin Negativen aikoina. Ensimmäisellä soololevyllä Onnen vuodet oli Vexi Salmen kanssa yhdessä kirjoitettuja kappaleita. Uuden Risteyksessä-levyn kappaleet ovat kaikki Aaronin käsialaa. Negative ei kuitenkaan ole lopettanut, vaan on vain tauolla Aaronin sooloprojektin ja muiden yhtyeen jäsenten kiireiden vuoksi.