Nitro-Babe

Musiikki Suomessa

Rockin suurimmat nimet

July 12th, 2015 by Liam Nicolas

Rock-musiikin kuluttaminen, kuuntelu ja keikoilla käyminen kuuluu suuren ihmisjoukon, niin nuorten kuin aikuistenkin harrasteisiin. Rock-musiikki, muusikot ja heidän elämänvaiheensa ovat tärkeä osa viihde- ja populaarikulttuuria. Musiikin ohella media rakentaa rock-ikoneja.

The Rolling Stones

Yksi maailman kuuluisimmista ja legendaarisimmista bändeistä on varmasti The Rolling Stones. Keulakuviensa Mick Jaggerin ja Keith Richardsin vedolla toimiva bändi, joka aloitti jo 1960-luvulla ja esiintyy yhä edelleen tänä päivänä, on vääjäämättä yksi rock-musiikin jättiläisistä.Paitsi että The Rolling Stones on ollut luomassa rockin historiaa tehden kymmeniä hittibiisejä eri vuosikymmenillä, on se ollut esillä myös jäsentensä päihdesekoilujen, pidätysten ja naisseikkailujen tiimoilta. Värikäs elämä ja rockin klassikoiksi muodostuneiden kappaleiden tekeminen on yhdistelmä, joka takaa legendaarisen maineen.

Ozzy Osbourne

Varsinaisena rokkarilegendana voidaan pitää myös Ozzy Osbournea, ”pimeyden ruhtinasta”, joka tuli tunnetuksi aluksi The Black Sabbath -yhtyeessä ennen siirtymistään soolouralle.Ozzy on niin ikään pystynyt tekemään menestyksekästä rock-musiikkia eri vuosikymmenillä aina hieman tyyliä matkan varrella hioen. Ozzyn vaiheet ovat olleet vähintäänkin värikkäitä, mikä ei ole ollut haitaksi levynmyynnille. Ozzy on keikkaillut aina viime vuosiin asti ja tuonut myös perhe-elämänsä koko maailman nähtäväksi tosi-tv-sarjassa ”The Osbournes”.

Bruce Springsteen

Pitkän uran tehneistä menestysrokkareista mainittakoon vielä Bruce ”The Boss” Springsteen. Kitaralegenda keikkailee ja tekee edelleen uutta musiikkia, vaikka on jo ehtinyt yli 60:n vuoden ikään. Brucen suurimmat hitit osuivat 1970- ja 1980-luvuille, mutta mies on edelleen yksi maailman kunnioitetuimmista muusikoista.

Michael Monroe

Suomalainen rock-skene on tuottanut lukuisia legendaarisia menestystarinoita. Joidenkin bändien maine on kiirinyt ulkomaita myöten, toiset ovat saavuttaneet merkittävän aseman ja suosion erityisesti kotimaisella suomenkielisellä kentällä.Yksi, joka on saavuttanut ikonisen maineen niin ulkomailla kuin kotimaassaan, on Michael Monroe. Michael oli tyrkyllä 1970-luvun lopulla soittajaksi punkbändi Pelle Miljoonaan ja soitti mm. Maukka Perusjätkän punk-projekteissa. Michaelin osalta punk jäi, mutta menestyneistä punk-bändeistä voi lukea lisää artikkelistamme ”Punkin isoja nimiä”.Hanoi Rocksin kulta-aikoina 1980-luvulla Michael, niin kuin koko bändi, saavutti suurta kunnioitusta ulkomaisissa rokkarikollegoissaan ympäri maailmaa. Michael on esiintynyt esim. Guns N’ Rosesin levyillä ja hänet on nimetty yhdeksi maailman arvostetuimmista vähemmän tunnetuista muusikoista.Hanoi Rocks on välillä tehnyt menestyksekkäitä comebackeja, mutta nykyisen soolouransa aikana Michaelia on alettu arvostaa entistä enemmän myös Suomessa. Viimeisimmän levynsä yli viisikymppinen Michael bändeineen julkaisi 2013, ja uutta levyä on tulossa syksyllä. Virtaa tässä positiivisessa äijässä tuntuu riittävän vielä vuosikausiksi.